Utama
MB Perak terharu sambutan Muktamar PAS
Ditulis Oleh Muktamar PAS ke-54   
Saturday, 16 August 2008

IPOH, 15 Ogos
- Menteri Besar Perak, Dato' Seri Mohd Nizar Jalaludin melahirkan rasa terharu dengan kedatangan terlalu ramai perwakilan, pemerhati dan dari luar negara di majlis perasmian muktamar PAS. "Saya berharap muktamar ini bukan yang terakhir di Perak dan ia akan diadakan pada lain kali," ujar beliau.
 

Baca Lagi...
 
Anwar hargai komiten PAS perkukuh Pakatan Rakyat
Ditulis Oleh Mohd Rashidi Hassan   
Saturday, 16 August 2008
 IPOH, 15 Ogos  - Ketua Umum KeADILan, Dato' Seri Anwar Ibrahim berkata, beliau amat menghargai komitmen PAS untuk terus bersama dan memperkukuhkan Pakatan Rakyat sebagaimana yang dinyatakan Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dalam ucapan dasarnya sebentar tadi.
Baca Lagi...
 
Muktamar PAS realisasi prinsip politik Islam - Nik Aziz
Ditulis Oleh Lanjusoh | Foto Nasir Sudin   
Saturday, 16 August 2008
 IPOH, 15 Ogos  - Lagu PAS buat pertama kali dalam sejarah bergema di Stadium Indera Mulia,Ipoh yang mana sebelum ini hanya riuh rendah dengan acara sukan. Sejak malam semalam stadium tersebut sudah bertukar fungsi buat seketika, bagi memberi ruang kepada perwakilan memikirkan jalan terbaik bagi memartabatkan gerakan Islam di negara ini.
Baca Lagi...
 
Muktamar untuk perbincangan pelbagai perkara ahli PAS
Ditulis Oleh Roy Rasul   
Saturday, 16 August 2008
 IPOH, 15 Ogos  - Setiausaha Agung PAS, Dato Kamarudin Jaffar berkata perhimpunan ahli PAS dalam Muktamar Tahunan PAS ke 54 di Stadium Indra Mulia hari ini, adalah bagi bertukar-tukar fikiran dan pandangan dalam kerangka yang lebih besar.
Baca Lagi...
 
Lebih 5,000 penuhi Stadium Indera Mulia dengar ucapan dasar
Ditulis Oleh Nuha Rahim   
Saturday, 16 August 2008
 IPOH, 15 Ogos - Muktamar PAS kali ke-54 yang memasuki hari ketiga memperlihatkan seramai 5,000 hadirin berbondong-bondong datang dari seluruh pelusuk negara. Tetamu-tetamu yang mewakili rakan-rakan Pakatan Rakyat seperti Presiden KeADILan, Dato' Seri Dr Wan Azizah bersama penasihat parti itu, Dato' Seri Anwar Ibrahim selain Pengerusi DAP, Dato' Ngeh Khoo Ham turut kelihatan.
 
Baca Lagi...
 
Muktamar khas mungkin diadakan
Ditulis Oleh Lanjusoh   
Saturday, 16 August 2008
IPOH, 15 Ogos - Kemungkinan besar muktamar khas akan diadakan bagi memastikan segala keputusan yang dibuat berlandaskan kepada asas bagi memikul amanah perjuangan menegakkan Islam.
Baca Lagi...
 
Pelancaran Harakah 2 kali Seminggu
Ditulis Oleh JITM   
Saturday, 16 August 2008
IPOH, 15 Ogos – Majlis Ucapan Dasar dan Perasmian Muktamar Tahunan PAS kali ke-54 turut diserikan dengan pelancaran Harakah 2 kali seminggu yang disempurnakan oleh Tuan Guru Presiden PAS.

Baca Lagi...
 
Ucapan Dasar Presiden
Ditulis Oleh JITP   
Friday, 15 August 2008

 

*** Klik untuk muat turun Ucapan Dasar Presiden
*** Click here to download keynotes President's Speech

 1. Ucapan Dasar Presiden (Bahasa Malaysia)
 2. Keynotes President's Speech(Bahasa English)
 3. Keynotes President's Speech (Bahasa Arab)
 
Menambah, Menghidupkan Cawangan - Muslimat Johor
Ditulis Oleh JITM   
Friday, 15 August 2008

IPOH, 15 Ogos – Perwakilan dari Johor dalam ucapan penangguhannya menyatakan bahawa 'tsunami' kemenangan dalam Pilihan Raya ke 12 yang lepas jarang sekali berlaku.

“Sebagai pendokong parti, kita perlu berusaha bersungguh-sungguh untuk menghadapi Pilihan Raya akan datang dalam mempertahankan kemenangan," ujurnya dalam di awal penggulungan.

Baca Lagi...
 
Penyelarasan Gerak Kerja HALWA - Muslimat Perak
Ditulis Oleh JITM   
Friday, 15 August 2008

IPOH, 15 Ogos – Ucapan penggulungan dari Perwakilan Perak mengungkapkan jutaan terima kasih kepada semua perwakilan yang hadir ke muktamar di negeri Perak yang julung kalinya diadakan di sini.

Baca Lagi...
 
Muslimat Perlu Kehadapan Tangani Isu Wanita - Muslimat Selangor
Ditulis Oleh JITM   
Friday, 15 August 2008

IPOH, 15 Ogos – Perwakilan DMP Selangor adalah antara yang berucap awal semasa sesi ucapan penangguhan. Beliau memulakan ucapan dengan meminta semua perwakilan agar menginsafi setiap kejayaan dengan bertasbih dan memohon ampun kepada Allah SWT kerana setiap kemenangan dilalui dengan kesilapan.

Baca Lagi...
 
<< Mula < Sebelum 1 2 3 4 5 6 7 8 Selepas > End >>

Akhir 49 - 64 daripada 119
© 2018 Muktamar PAS ke-54
Jabatan IT PAS Pusat