Utama
DMPK menjadi 'ibu angkat' Perak dan kedah - Muslimat Kelantan
Ditulis Oleh JITM   
Friday, 15 August 2008
IPOH, 15 Ogos - Perbincangan hangat semasa sesi ucapan penangguhan turut disertai oleh wakil dari Negeri Kelantan dengan pemulaan ucapan tahniah kepada DMPP yang berjaya melaksanakan Muktamar, walaupun muktamar kali ini terdapat beberapa masalah berkaitan teknikal.
Baca Lagi...
 
Muslimat perlu kehadapan dalam kerja kebajikan - Pulau Pinang
Ditulis Oleh JITM   
Friday, 15 August 2008
IPOH, 15 Ogos - Ucapan penangguhan Muktamar Dewan Muslimat semalam di mulakan dengan kelantangan suara wakil dari Pulau Mutiara jajahan Ketua Menteri Lim Guan Eng menyebabkan dewan penuh 'hangat' dan bersemangat oleh  semua perwakilan negeri.
Baca Lagi...
 
Muktamar PAS realisasi prinsip politik Islam - Nik Aziz
Ditulis Oleh Lanjusoh   
Friday, 15 August 2008
IPOH, 15 Ogos - Lagu PAS buat pertama kali dalam sejarah bergema di Stadium Indera Mulia yang mana sebelum ini hanya riuh rendah dengan acara sukan.
 
Sejak malam semalam stadium tersebut sudah bertukar fungsi buat seketika, bagi memberi ruang kepada perwakilan memikirkan jalan terbaik bagi memartabatkan gerakan Islam di negara ini.
Baca Lagi...
 
Muktamar PAS kali ke-54 bermula penuh ceria
Ditulis Oleh Harakahdaily   
Friday, 15 August 2008
IPOH, 15 Ogos - Muktamar PAS kali ke-54 membuka tirainya dengan kehadiran perwakilan dan pemerhati sejak awal pagi lagi. Kawasan sekitar Stadium Indera Mulia mulai sesak sejak jam 7 pagi.
Baca Lagi...
 
Satu usul ditolak, tiga diterima
Ditulis Oleh Mohd Nor Yahya   
Friday, 15 August 2008

IPOH, 14 Ogos - Usul penubuhan sekretariat Perundingan Melayu Islam untuk menjaga hak-hak Melayu yang dibentang Dewan Pemuda PAS Terengganu ditolak pada muktamar hari ini.

Bagaimanapun tiga lagi usul diterima selepas dibahas iaitu memperkukuhkan peranan PAS dalam Pakatan Rakyat, memperkasakan kedudukan penyokong bukan Islam dan mempertahankan kedaulatan negara dengan menjadikan pulau Batu Putih sebagai pengajaran.

 

Baca Lagi...
 
Usul Kedua DMPP - Penubuhan Dewan Muslimat Muda
Ditulis Oleh JITM   
Friday, 15 August 2008

 
IPOH, 14 Ogos - Boleh dikatakan Muktamar kali ini telah melihat banyak perubahan di dalam tenaga Muslimat terutama dalam mengutarakan pendirian mereka. Muslimat kali ini lebih berani dan bersedia dalam menyatakan pendapat dan berhujah mempertahankan usul masing-masing. Inilah suasana yang semakin nyata di dalam perbahasan usul-usul semasa Muktamar Dewan Muslimat PAS Pusat kali ke-48 ini.

Baca Lagi...
 
Usul Pertama DMPP - Kelab Penyokong PAS
Ditulis Oleh JITM   
Friday, 15 August 2008

IPOH, 14 Ogos - Penubuhkan kelab penyokong PAS menjadi usul pertama yang di bahaskan di Muktamar Dewan Muslimat petang ini. Perwakilan Dewan Muslimat Selangor menggesa PAS Pusat membuka keahlian kepada non muslim dengan mengadakan keahlian bersekutu. Usul tersebut mengambil contoh kelab penyokong PAS yang subur di Parlimen Kota Raja.

Baca Lagi...
 
Temui pemimpin Umno bukan di atas kepentingan peribadi - Nasharuddin
Ditulis Oleh Mohd Nor Yahya   
Friday, 15 August 2008

IPOH, 14 Ogos (Hrkh) - Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa sekali lagi menjelaskan perjumpaan pemimpin PAS dan Umno bukan di atas kepentingan peribadi.

Beliau berkata, tidak salah untuk PAS mengadakan perjumpaan dengan sesiapa sahaja termasuk pemimpin Umno sebagai medan dakwah.

Lagi pun katanya, pertemuan yang diadakan sebelum ini sudah diputuskan Majlis Syura Ulama yang bersidang pada April lalu. "Pemimpin PAS bertemu dengan pimpinan Umno adalah restu daripada Majlis Syura Ulama. Dan rundingan yang diadakan bukan untuk mendapatkan kerusi atau jawatan.

Baca Lagi...
 
Keputusan Majlis Syura tidak boleh dipertikai
Ditulis Oleh Intan Abdullah   
Friday, 15 August 2008

Selagi tidak bercanggah dengan Al-Quran dan syarak, keputusan yang dibuat oleh Majlis Syura Ulama PAS Pusat tidak boleh dipertikaikan, demikian ujar Timbalan Ketua Dewan Ulama PAS Pusat, Ustaz Hashim Jasin. Beliau berkata demikian dalam ucapan penggulungan Muktamar Dewan Ulama PAS Pusat di Dewan Bandaran Ipoh, petang ini.  "Apa jua pandangan dan pertikaian ataupun hendak mengubah keputusan yang hendak dibuat selagi mana ianya tidak bercanggah dengan Al-Quran dan syarak ianya tidak boleh dibantah," tegasnya.

Baca Lagi...
 
Pemuda PAS luah rasa kecewa terhadap Lim Guan Eng
Ditulis Oleh Mohd Nor Yahya   
Friday, 15 August 2008

IPOH, 14 Ogos  - Muktamar Dewan Pemuda PAS hari ini menyaksikan luahan rasa kecewa terhadap ketua kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor dan Pulau Pinang.
Baca Lagi...
 
Lajnah Kebajikan usaha ubah minda masyarakat
Ditulis Oleh Johari Jaafar   
Friday, 15 August 2008

IPOH; 14 Ogos  - Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan Dewan Muslimat PAS Pusat meletakkan harapan yang tinggi untuk merubah minda masyarakat di negara ini, kerana itu pelbagai program yang dibuat melalui lajnah berkenaan.
Baca Lagi...
 
<< Mula < Sebelum 1 2 3 4 5 6 7 8 Selepas > End >>

Akhir 65 - 80 daripada 119
© 2018 Muktamar PAS ke-54
Jabatan IT PAS Pusat